
پس از خیانت چه اتفاقی میافتد؟ آیا کسی که به شما خیانت کرده است به اشتباه خود اعتراف میکند و میخواهد دوباره اعتمادتان را به دست بیاورد؟ اگر این کار را انجام ندهد و به سراغ زندگی خودش برود آنگاه چه میشود؟
زمانی که شخصی خیانت ببیند دچار غم و اندوه میشود. در این مقاله با غم و اندوهی که پس از خیانت به وجود میآید بیشتر آشنا میشویم و یاد میگیریم که برای رهایی از احساس افسردگی پس از خیانت چه کاری انجام دهیم. چگونه میتوان این دوره سخت زندگی را به بهترین نحو پشت سر گذاشت؟
مراحل غم و اندوه پس از خیانت:
هنگامی که به بیوفایی یارتان پی میبرید، چهار مرحله از غم و اندوه را تجربه میکنید:
۱.در مرحله اول بهت زده میشوید و خیانت را انکار میکنید.
۲ .سپس دچار احساس گناه و عصبانیت میشوید.
۳. در مرحله بعد احساس دلخوری میکنید و میخواهید در این باره با او بحث کنید.
۴. و در آخر افسردگی پس از خیانت را تجربه میکنید.
زمانی که به شخصی خیانت میشود به طور معمول تمام مراحل بالا را تجربه خواهد کرد و عبور کردن از این مراحل راهی است تا فرد بتواند از درد ناشی از خیانت رهایی یابد.
زمانی که به شما خیانت میشود در ابتدا حقیقت را انکار میکنید زیرا بهت زده شدهاید. بارها و بارها با خود تکرار میکنید که امکان ندارد چنین اتفاقی افتاده باشد.
ممکن است به خاطر خیانت شریک عاطفیتان احساس گناه کنید و همزمان عصبانی هم باشید.
پس از خیانت خشم زیادی را درون خود احساس میکنید. ممکن است از خودتان هم عصبانی باشید. این خشم آنقدر درونی میشود که جز خشم هیچ احساس دیگری نخواهید داشت. حتی ممکن است با افرادی که دراطرافتان هستند هم بدرفتاری کنید، مخصوصا کسانی که به شما نزدیکترند.
و نهایتا شما احساس غم و افسردگی خواهید کرد. در این مرحله است که با آنچه که اتفاق افتاده است کنار میآیید. ممکن است پس از درک این موضوع، واکنشهای احساسی داشته باشید. در این مرحله درجات متفاوتی از افسردگی پس از خیانت را تجربه خواهید کرد که میتواند خفیف یا شدید باشند.
بیشتر افراد از افسردگی رنج میبرند اما افسردگی دقیقا چیست و چه عواملی دارد؟
افسردگی با احساس غم و اندوه، احساس از دست دادن و احساس عصبانیت مشخص میشود. افسردگی میتواند به دنبال خیانت دیدن یا احساس خواسته نشدن به وجود بیاید. اما همانطور که در این مقاله خواندید افسردگی تنها یکی از عواقب زنجیرهواری است که پس از خیانت به وجود میآید.
حال چگونه پیامدهای منفی پس از خیانت را پشت سر بگذاریم. در اینجا راههای مختلفی را پیشنهاد میدهیم.
احساساتتان را بروز دهید.
در ابتدا ممکن است حقیقت را انکار کنید چون دچار شوک شدهاید. بارها به خود میگویید امکان ندارد او به من خیانت کرده باشد. در همین زمانهاست که ممکن است احساس کنید دارید به زندگی عادی برمیگردید و از درد خیانت رهایی یافتهاید اما ناگهان حقیقت سیلی محکمی به صورت شما میزند. اکنون باور میکنید که اتفاق وحشتناکی برای شما افتاده است. این بازهی زمانی هم برای شما و هم برای شریک زندگیتان میتواند ناراحت کننده باشد.این طبیعی است. خودتان را بابت اینکه احساس ناراحتی دارید سرزنش نکنید.
هیچ اشکالی ندارد که ناراحت باشید. همهی احساسات دیر یا زود باید بروز داده شوند تا درمان شوید.
اکنون زمانی است که باید با خودتان تنها باشید و دریابید چطور باید این احساسات را پشت سر بگذارید. ممکن است دوستان یا خوانودهتان توصیههایی به شما بکنند، هرچند این توصیهها از روی خیرخواهی آنهاست اما نمیتواند مفید باشد زیرا شما خودتان به تنهایی باید این مسیر را طی کنید.
پس از خیانت، روی رهایی از احساس پوچی تمرکز کنید.
این مرحله با احساس ناامیدی و پوچی همراه است. حس میکنید خودتان را گم کردهاید . در حقیقت کسی که برایتان عزیز بوده است را به نوعی از دست دادهاید. ممکن است احساس کنید که شخصی که برایتان خاص بوده است و نسبت به او احساس صمیمیت داشتید و تمامی احساسات شخصی و رازهایتان را با او در میان میگذاشتید، برای همیشه رفته است.
برخی افراد ممکن است احساس کنند که اصلا هیچگاه با همسرشان ازدواج نکردهاند و اکنون ازدواجشان در نظرشان بسیار غیر واقعی به نظرمیرسد. ممکن است احساس تنهایی کنید. و این احساس تنهایی زمانی که در خانه هستید تشدید میشود زیرا کسی را از دست دادهاید که با شما زندگی میکرده است و از طرف دیگر الان اصلا دوست ندارید دوستان و خانوادهتان را هم ببینید. هرچند آنها نیت بدی ندارند اما بارها شنیدن این جمله از طرف آنان که “ناراحتی کافیست زندگیت را ادامه بده” باعث میشود شما احساس خوبی نداشته باشید و کمکی هم به شما نخواهد کرد. این موضوع ممکن است باعث منزوی شدن شما بشود زیرا احساس میکنید افرادی که در اطرافتان هستند شما را درک نمیکنند. حتی اگر آنها هم در زندگی خیانت دیده باشند باز هم نمیتوانند به شما کمکی کنند زیرا تجربه هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و هر شخص برای کنار آمدن با احساس فقدان و جدایی روشهای مختص به خودش را دارد که ممکن است برای فرد دیگر کارساز نباشد.
حال چکار کنیم؟
چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم که از احساس غم و افسرگی ناشی از خیانت و تمام شدن رابطه رهایی یابیم ؟
افسردگی پس از خیانت چیز ناشناختهای نیست، اما جلوی احساساتتان را نگیرید.
دوستان و خانوادهتان ممکن است به شما بگویند” فکرش را نکن” اما این حرف همیشه حرف درستی نیست. در برخی موارد بهتر است احساسات غم و افسردگی که پس از جدایی اتفاق میافتد را به طور کامل تجربه کنید و احساساتتان را بپذیرید. سعی کنید بر احساس پوچی که پس از خیانت به وجود میآید غلبه کنید اما آن را انکار نکنید. زیرا لازمهی درمان شما پذیرش احساساتتان است. آنگاه است که این احساسات منفی میتوانند از بین بروند و میتوانید آنها را پشت سر بگذارید.
از این تجربه درس بگیرید.
بعضی اوقات افراد پس از خیانت دوباره به زندگی و رابطه خود برمیگردند اما این حرف که “ما زوجی خاص هستیم و هیچگاه جدا نمیشویم” دیگر برای اینگونه افراد صادق نیست. زیرا این ازدواج و این رابطه دیگر مانند گذشته نیست و پذیرش این موضوع نیز بستگی به شما دارد. اگر شما و همسرتان هر دو مایل باشید میتوانید تجربهی منفی خیانت را تبدیل به درسی بسیار ارزشمند کنید.
هر تجربه میتواند به شما این درس را بدهد که دنیا چگونه کار میکند و ارزشهای زندگی شما را برایتان نمایان کند. زوجهای بسیاری هستند که پس از خیانت توانستند صمیمیتی بیش از قبل را تجربه کنند و رابطه قویتری نیز بسازند. هرچند این کار روند دردآوری دارد و قرار نیست آسان باشد اما هر دوی شما میتوانید از این مرحله عبور کنید و قویتر از همیشه شوید.
اما اگر غم و افسردگی بسیار شدیدی را تجربه میکنید که باعث اختلال در عملکرد طبیعی در زندگیتان شده است، نیاز است به یک درمانگر حرفهای مراجعه کنید تا راهکارهای جدیدی را برای مدیریت احساساتتان به شما نشان دهد.
یک درمانگر حرفهای میتواند در درمان درد ناشی از خیانت به شما کمک کند. درمانگر میتواند راهی پیدا کند تا بتوانید با احساساتتان کنار بیاید و به مسیر خود در زندگی ادامه دهید.