
آیا شک دارید که در رابطۀ شما اعتماد وجود دارد یا خیر؟ آیا شما و شریک زندگیتان در یک چرخۀ مخرب شک و بی اعتمادی گیر افتادهاید؟ آِیا ممکن است دچار خیانت همسر شوید؟ در بخش زیر لیستی تهیه کردهایم که به شما کمک میکند علائم اعتماد در روابط را تشخیص داده و شرایط خود را ارزیابی کنید.
1. از این که خودتان باشید، نمیترسید
واضحترین نشانۀ اعتماد در یک رابطه این است که از این که در کنار شریک زندگیتان خودتان باشید، ترس و واهمهای ندارید و او نیز متقابلاً نسبت به شما همین احساس را دارد. این موضوع به احترام و درک متقابل که درون یک رابطه ایجاد شده است، بازمیگردد. هر یک از زوجین زمانی پیشرفت میکنند که به طرف مقابل اجازه و فضا دهند تا به دور از هرگونه قضاوت منفی خودشان باشند. ما انسانها همگی با یکدیگر متفاوت هستیم، پس چرا باید سعی کنیم شریک زندگی خود را به شکل دلخواهمان درآوریم؟ چرا به جای این کار قدردان ویژگیهای منحصر به فرد او نباشیم؟
2. میتوانید دردهایی را که در گذشته کشیدهاید، با یکدیگر به اشتراک بگذارید
یکی از مهمترین نشانههای اعتماد این است که بتوانید خاطرات دردناک را با شریک زندگی خود به اشتراک بگذارید. شما تنها زمانی در برابر شخصی آسیب پذیر خواهید بود که از قبل در حضور او احساس امنیت، آرامش و درک شدن داشتهاید. اگر شما و همسرتان بتوانید از پس این کار برآیید، یک رابطۀ سالم و سرشار از اعتماد خواهید داشت.
3. تلفن/شبکههای اجتماعی وی را چک نمیکنید
هر چند وقت یکبار سعی میکنید دزدکی گوشی همسرتان را چک کنید؟ هنگامی که رابطه ای دارید که بر پایههای مستحکم اعتماد بنا شده باشد، نیازی به چک کردن فعالیتهای آنلاین یکدیگر نخواهید داشت. چرا که چک کردن مکالمات روزانۀ وی نشانۀ شک داشتن شما به او بوده و این موضوع در نهایت همه چیز را نابود خواهد کرد.
میخواهید بدانید که چگونه میتوان اعتماد را در یک رابطه ایجاد کرد؟ به او شک نکنید و پیامهایش به افراد دیگر را چک نکنید.
4. احساس نمیکنید طرف مقابل بر شما کنترل یا سلطه دارد/ یا شما را در چنگ خود دارد
به اشتراک گذاشتن زندگی خود با دیگری، خودش کار دشواری است و زمانی که طرف مقابل سعی داشته باشد کردار و گفتار شما را کنترل کند همه چیز بدتر هم میشود. ممکن است همسرتان مستقیماً به شما بگوید که میخواهد چه چیزی را تغییر دهید یا شاید هم برای اطمینان از این تغییر، از روشهای مفیدتری برای در چنگ گرفتن شما استفاده کند.
هنگامی که ببینید کسی سعی دارد شما را کنترل کند، نمیتوانید به او اعتماد کنید چرا که او قدر شما را نمیداند و شما را آن گونه که هستید، قبول ندارد. یک همسر کنترلگر ممکن است ابتدا شما را ارزیابی کرده و سپس سعی کند از شر ویژگیهایی که شما را تبدیل به آنچه که هستید کرده، خلاص شود.
5. دوستی هایتان تحت تأثیر قرار نخواهند گرفت
به اطراف نگاه کنید. آیا دوستانتان را هنوز دارید؟ آیا هنوز خانوادهتان را حفظ کردهاید؟
زوجهایی که به یکدیگر اعتماد دارند سعی نمیکنند دوستیهای شریک زندگی خود را تغییر دهند یا تحت تأثیر بگذارند. همسرتان از پیوندهای دوستانۀ قدرتمندی که احتمالاً با افراد دیگر دارید، احساس خطر نخواهد کرد. او به شما و عشقی که نسبت به وی دارید بی قید و شرط اعتماد دارند.
6. تقسیم مسئولیتها
این یکی از موارد مهم است. هنگامی که کاملاً به کسی اعتماد داشته باشید، به راحتی میتوانید مسئولیتهای خود را با او تقسیم کنید. حال این مسئولیتها ممکن است مالی، عملی یا احساسی باشند. این مسئولیتها حتی میتوانند شامل کارهای خانه، مراقبت از حیوانات خانگی یا کودکان با همکاری یکدیگر باشد.
7. درخواست کمک
شاید اعتراف به این که به کمک احتیاج داریم برای برخی از ما انسانها دشوار باشد، اما هنگامی که با کسی احساس راحتی کرده و به او اعتماد داشته باشیم، اصلاً هم کار سختی نیست. اعتماد کردن به یک شخص این امکان را به ما میدهد که هر زمان که در شرایط سختی قرار گرفتیم یا آسیب دیدیم، از او کمک بخواهیم. گاهی به تنهایی نمی توان به همسرتان بفهماند که احتیاج به کمک دارید در این موارد ممکن است لازم باشد حتما از کمک دیگران مثل یک دوست نزدیک یا یک روانشناس یا مشاور خانواده کمک بگیرید.
۸. اعتراف به نارحتی
یکی از مهمترین نشانههای اعتماد این است که اگر از هر جنبه ای از رابطه ناراضی بودید، میتوانید به همسر خود بگویید. این موضوع دلیلی بر آن است که شما از واکنش وی نمیهراسید و … و میدانید که او برای یافتن راه حل، با شما همکاری خواهد کرد.
نتیجه
اعتماد پایه و اساس هر رابطه ای است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که به همسر خود اعتماد دارید. مقالۀ فوق نشانهها و شاخصهایی را در اختیار شما قرار میدهد که نشان میدهند آیا در پستیها وبلندیهای زندگی به همسر خود اعتماد دارید یا خیر.
همچنین اعتماد ویژگیای نیست که شخص بتواند از قبل آن را در خود داشته باشد. بلکه یک خصوصیت یا عادت است که به مرور زمان شکل میگیرد و تقویت میگردد. با پیروی از مراحل ذکر شده دربالا میتوانید نحوۀ ایجاد اعتماد در رابطه را آموخته و ببینید که رابطهتان چقدر زیبا خواهد شد.
در نهایت بدانید که کمک گرفتن از یک مشاور خانواده یا زوج درمانگر بخش مهمی از کار برای یافتن مسیر درست می باشد.