در اختلال افسردگی فرد دارای احساسات نسبتاً ماندگار غم و اندوه ، بی ارزشی و عدم تمایل به شرکت در فعالیت های لذت بخش است.
تعریف افسردگی
اختلال افسردگی (Depressive Disorders) یک بیماری است که شامل تغییر در خلق و خوی، و افکار است ، این اختلال عملکرد طبیعی فرد را در زندگی روزمره دچار مشکل می سازد، و برای فرد مبتلا و کسانی که با او در ارتباط هستند مانند مراقب ، شرایط ناخوشایندی ایجاد می نماید.
افراد مبتلا به بیماری افسردگی می توانند بدون درمان و با وجودعلایم برای هفته ها، ماه ها یا سالها زندگی کنند. افسردگی یک بیماری شایع اما جدی است، و مانند اکثر بیماری ها، افرادی که درمان را هر چه زودتر آغاز می کنند، نتیجه بهتری خواهند گرفت.
انواع افسردگی کدام است؟
- افسردگی عمده یاماژور(major depression)
فرد مبتلا به این افسردگی از زندگی خود لذت نخواهد برد. این نوع افسردگی می تواند از متوسط تا شدید باشد. که در صورت عدم درمان تا شش ماه به طول می انجامد. بسیاری از افراد در طول عمر خود یک بار افسردگی را تجربه می کنند. اما برخی به این افسردگی به دفعات دچار می گردند. با روش زندگی درست می توان دفعات افسردگی را کاهش داد.
- اختلال افسرده خویی (Dysthymic disorder)
نوع ضعیفی از افسردگی که فرد در زمان طولانی تری ( دو سال) به آن دچار می گردد. شدت علائم در افسرده خویی کمتر است. فرد مبتلا از زندگی لذت کمی می برد و کمتر می تواند لحظات خوش زندگی را بیاد آورد، به طوری که احساس می کند تمام عمر افسرده بوده است. اختلال افسرده خویی قابل درمان است.
برخی از انواع اختلال افسردگی ویژگی های کمی متفاوت تر از کسانی که در بالا شرح داده شده، یا آنها ممکن است تحت شرایط منحصر به فرد ایجاد می شود.
افسردگی روحی، هنگامی رخ می دهد که بیماری افسردگی شدید با نوعی شیدائی همراه باشد.
افسردگی پس از زایمان ، افسردگی است که یک ماه پس از زایمان رخ می دهد. تخمین زده می شود که 10 تا 15 درصد از زنان پس از زایمان دچار افسردگی پس از زایمان می گردند.
اختلال عاطفی فصلی (SAD) است، که با شروع فصول زمستان و زمانی که نور خورشید کم است، فرد دچار آن می گردد. اختلال عاطفی فصلی (SAD) ممکن است با نور درمانی، درمان شود، اما تقریبا نیمی از افراد مبتلا به SAD به نور درمانی تنها پاسخ نمی دهند. داروهای ضد افسردگی و روان درمانی می تواند علائم SAD را کاهش دهد، یا با ترکیب دارو درمانی و با نور درمانی ، درمان صورت بگیرد.
اختلال دو قطبی، همچنین بیماری جنون ادواری که فرد در دوره هایی دچار اختلال افسردگی عمده یا افسرده خویی، و شیدائی می گردد. اوج شدید (شیدایی) و پایین (افسردگی). برای اطلاعات بیشتر مقاله بیماری دو قطبی را مطالعه نمایید.
نشانه های افسردگی چیست؟
هر کسی که دچار افسردگی و یا جنون می گردد چند نشانه را تجربه خواهد کرد. شدت علائم با افراد مختلف متفاوت است و نیز در طول زمان تغییر می کند.
- مداوم غم، اضطراب، یا خلق و خوی خالی
- احساس ناامیدی و بدبینی
- احساس گناه، بی ارزشی، درماندگی
- از دست دادن علاقه و لذت در سرگرمی و فعالیت های که تمایل انجام آن را قبلاً داشته است.
- کاهش انرژی، خستگی
- اشکال در تمرکز، به خاطر سپردن، و یا تصمیم گیری
- بی خوابی، بیداری صبح زود و یا خوابیدن بیش از حد
- اشتها یا از دست دادن وزن، و یا پرخوری و افزایش وزن
- افکار مرگ یا خودکشی، اقدام به خودکشی
- بی قراری، تحریک پذیری
- علائم فیزیکی ماندگار که به درمان پاسخ نمی دهند، مانند سردرد، اختلالات گوارشی و درد مزمن
دلایل افسردگی چیست؟
دلیل شناخته شده از افسردگی وجود ندارد. در عوض، به احتمال زیاد نتایج حاصل از یک ترکیبی از عوامل ژنتیکی، بیوشیمیایی، محیط زیست، و روانی خواهد بود.
تحقیقات نشان می دهد که بیماری افسردگی به دلیل اختلالات مغز هستند. فن آوری تصویربرداری، مانند تصویربرداری مغناطیسی (MRI)، نشان داده اند که بخش هایی از مغز که مسئول تنظیم خلق و خوی، تفکر، خواب، اشتها و عمل غیر طبیعی اند. علاوه بر این، انتقال دهنده های عصبی که باعث برقراری ارتباط سلولهای مغزی می گردند،از تعادل خارج شده اند. اما این تصاویر دلیل افسردگی را مشخص نمی کنند.
برخی از انواع افسردگی نشان می دهد یک ارتباط ژنتیکی نیز دارد. با این حال، افسردگی می تواند در افراد بدون سابقه فامیلی هم اتفاق بیافتد. تحقیقات ژنتیک نشان می دهد که خطر ابتلا به افسردگی از نفوذ ژن های متعدد همراه با سایر عوامل صورت می گیرد.علاوه بر این، تروما و آسیب های محیطی مثل از دست دادن یک دوست، یک رابطه مشکل دار، و یا هر موقعیت استرس زا ممکن است باعث افسردگی باشد.
افسردگی در زنان
طبق تحقیقات زنان دو برابر مردان افسردگی را تجربه می کنند. چرخه زیستی، هورمونی، و عوامل منحصر به فرد دیگر باعث می شود تا زنان بیشتر از مردان دچار این اختلال شوند. محققان نشان داده اند که هورمون های که عامل کنترل احساسات ، خلق و خوی هستند، بر اختلال افسردگی موثرند. برخی از زنان ممکن است در معرض نوع شدید سندرم پیش از قاعدگی باشند که با نام اختلال ملال پیش از قاعدگی (PMDD) شناخته شده .
زنان مبتلا به اختلال ملال پیش از قاعدگی معمولاً افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری، تجربه و نوسانات خلقی را یک هفته قبل از قاعدگی تجربه می کنند. این بیماران معمولاً سابقه اختلالات خلقی دیگر و مشکل در بیوشیمی مغز دارند که باعث می شود با تغییرات هورمونی مرتبط با قاعدگی دچار مشکل شوند. دانشمندان در حال بررسی چگونگی افزایش دوره ای و سقوط استروژن و هورمون های دیگر و ارتباط آن با بیماری افسردگی هستند.
به عنوان مثال، به خصوص زنان به افسردگی پس از زایمان، زمانی که تغییرات هورمونی و جسمی همراه با مسئولیت جدید برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده، اتفاق می افتد، آسیب پذیرمی شوند، و نیاز به درمان و حمایت عاطفی دارند. برخی مطالعات نشان داد که زنانی که افسردگی پس از زایمان را تجربه کردند عمدتاً قبل از این افسردگی داشته اند. درمان توسط یک پزشک دلسوز و حمایت عاطفی خانواده به مادران کمک می کند تا از نظر جسمی و روانی به سلامت برسند و از فرزند خود نگهداری کنند. هنوز به طور قطع مشخص نیست که چرا برخی از زنان در مواجهه با مشکلات دچار افسردگی می شوند و برخی سالم می مانند.
افسردگی در مردان
محققان تخمین می زنند که هر ساله حداقل 6 میلیون مرد در ایالات متحده از اختلال افسردگی رنج می برند. تحقیقات و شواهد بالینی نشان می دهد که در حالی که زنان و مردان افسردگی متفاوتی را تجربه می کنند. مردان ممکن است تمایل بیشتری به خستگی، تحریک پذیری، از دست دادن علاقه به کار ،سرگرمی، اختلالات خواب به جای احساس اندوه ، بی ارزشی و گناه بیش از حد داشته باشند. برخی از محققان درحال بررسی هستند که آیا تعریف استاندارد از افسردگی در زنان و مردان و تست های تشخیصی در آنان یکسان است؟
افسردگی همچنین می تواند به طور متفاوتی در سلامت جسمی در مردان و زنان تاثیر بگذارد. یک مطالعه نشان می دهد که، اگر چه افسردگی با افزایش خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در زنان و مردان ارتباط دارد ولی تنها میزان مرگ و میر مردان در این مشکل بالاست.
مردان در زمان افسردگی از الکل یا داروهای مخدر استفاده می کنند، و نا امید، دلسرد، خشن و تحریک پذیر می شوند، و گاهی اوقات، به شدت توهین می کنند. برخی از مردان مبتلا به افسردگی با کار زیاد، تلاش برای پنهان کردن افسردگی خود می کنند. برخی مردان ممکن است در طول افسردگی رفتارهایی بی پروا انجام دهند. رفتار هایی که بدون در نظر گرفتن خطرات آن انجام شود.
خودکشی در زمان افسردگی شایع است و زنان بیشتر از مردان دست به خودکشی می زنند ولی از آنجایی که خودکشی مردان موفق تر است مردان چهار برابر زنان در اثر خودکشی می میرند.طبق گزارشات مردان بعد از افسردگی کمتر به مراکز درمانی مراجعه می کنند.
افسردگی در سالمندان
ایده نادرستی در میان مردم وجود دارد که افسردگی در سالمندی امری طبیعی است. در مقابل، افراد مسن می توانند دوره سالمندی خوبی داشته باشند. اگرچه افسردگی در سالمند نیز شایع است. علائم افسردگی در سالمندان علائم آشکار کمی دارد. شاید به دلیل تجربه احساس غم و اندوه خود را پنهان می کنند.
افراد مسن به دلیل اینکه بیشتر برای دریافت خدمات به مراکز پزشکی مراجعه می کنند. مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی و سرطان، که همین درمان های مکرر نیز می تواند آنان را منجر به افسردگی سازد، یا مصرف داروهایی با عوارض جانبی، که باعث افسردگی در برخی از سالمندان می شوند که پزشکان آن را افسردگی عروقی می نامند.افسردگی عروقی براثر سخت شدن عروق انجام می شود که مانع جریان طبیعی خون در اندام بدن از جمله مغز می گردد. البته کسانی که مبتلا به افسردگی هستند نیز احتمال دارد که عروقشان دچار مشکل باشد و در معرض خطر بیماری قلبی و عروقی و یا سکته مغزی باشند.
اکثر بزرگسالان مسن با دریافت داروی ضد افسردگی، روان درمانی، یا ترکیبی از هر دو بهبود می یابند. تحقیقات نشان داده است که در بزرگسالان مسن تر، دارو درمانی به تنهایی اثر گذار نخواهد بود و درمان ترکیبی دارو درمان و روان درمانی در کاهش میزان افسردگی موثرتر است. برای افراد مسن روان درمانی طولانی مدت، به ویژه در افسردگی جزئی مفید است، به خصوص برای کسانی که قادر یا مایل به مصرف داروهای ضد افسردگی نیستند.
راه های درمان افسردگی چیست؟
افسردگی، حتی در موارد بسیار شدید، قابل درمان است. همانند بسیاری از بیماری ها، درمان زودهنگام افسردگی در بهبودی موثرتر است و از احتمال بازگشت بیماری جلوگیری می کند.
درمان مناسب برای افسردگی با یک معاینه فیزیکی توسط پزشک شروع می شود. برخی از داروها، و همچنین برخی از شرایط پزشکی مانند عفونت های ویروسی و یا بیماری های تیروئید، می تواند همان علائم افسردگی را داشته باشد. پزشک معالج باید با بررسی بالینی دقیق ، آزمون، مصاحبه و آزمایش این احتمالات را رد کند و مطمئن شود که فرد مبتلا به افسردگی است. بعد از بررسی فیزیکی باید فرد تحت ارزیابی روانی قرار گیرد و به یک پزشک متخصص روان ارجاع داده شود. فرد بیماربا مراجعه به پزشک روان درمان باید تاریخچه دقیقی از این بیماری در خانواده ، زمان شروع بیماری خود، علائم ، میزان شدت بیماری و سابقه این بیماری در اختیار پزشک قرار دهد. دکتر باید در مورد مصرف الکل ، در صورتی که بیمار افکار در مورد مرگ یا خودکشی داشته یا نه پرسش نماید.
به محض تشخیص، یک فرد مبتلا به افسردگی می توان با روش های درمانی فرد را معالجه می نماید. رایج ترین درمان دارو درمانی و روان درمانی است.
درمان افسردگی با دارو
ضد افسردگی ها به طور طبیعی بر انتقال دهنده های عصبی، به ویژه سروتونین و نوراپی نفرین اثر می گذارند. داروهای ضد افسردگی دیگر در ناقل عصبی دوپامین نقش دارند.
مهار کننده های جدیدترین و محبوب ترین داروها به نام های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI ها). SSRI ها شامل فلوکستین (Prozac)، سیتالوپرام (Celexa)، سرترالین (Zoloft) و …
مهار کننده های سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI ها) شبیه به SSRI ها هستند و شامل ونلافاکسین (افکسور) و دولوکستین (سیمبالتا) می باشند. SSRI ها و SNRI ها محبوب تر از طبقات قدیمی تر از داروهای ضد افسردگی از جمله سه حلقه ای ها و (MAOI ها) هستند. زیرا SSRI ها و SNRI ها اثرات جانبی کمتری دارند. با این حال نمی توان الگوی واحدی برای همه اتخاذ کرد. برای برخی افراد، سه حلقه ای و یا MAOI ها ممکن است بهترین انتخاب باشد.
افرادی که از MAOI ها مصرف می کنند باید مراقب رژیم غذایی خود باشند. آنها باید از مواد غذایی خاص که حاوی سطوح بالایی از تیرامین است مانند : پنیر، شراب و ترشی، و برخی از داروهای ضد احتقان ( ضد قطع ادرار) اجتناب کنند. اگر MAOI با تیرامین مصرف گردند باعث افزایش شدید فشار خون و سکته مغزی می شوند. دکتر معالج حتماً باید لیست کامل مواد غذایی ، دارو و موادی که ممنوعیت مصرف دارند را در اختیار بیمار قرار دهد.
داروهای ضد افسردگی، حداقل سه تا چهار هفته طول می کشد تا اثر درمانی کامل خود را بر روی بیمار بگذارند. در صورت بهبودی نباید قرص ها بدون اطلاع به پزشک قطع شود چون بیماری دوباره بازگشت خواهد کرد.
دارو باید تنها تحت نظارت یک دکتر متوقف شده است. برخی از داروها نیاز است که به تدریج متوقف گردند. اگر چه داروهای ضد افسردگی اعتیاد آور نیستند ولی قطع یکباره آنها می تواند علائم ترک ایجاد کند و یا منجر به بازگشت بیماری شود. برخی از افراد مبتلا به افسردگی به خصوص افسردگی مزمن نیاز به مصرف دارو در طول زمان نامحدود هستند.
اگردر طول درمان، دارویی تأثیر خوبی در فرد نداشته یا عوارض جانبی در فرد نشان دهد ، دکتر با تغییر دارو سعی در بهبودی بیمار می نمایم.
گاهی اوقات داروهای ضد اضطراب نیز همراه با دارو های ضد افسردگی استفاده می شوند، به خصوص اگر بیمار دارای اختلال روانی یا فیزیکی باشد. حتماً باید این دو نوع دارو زیر نظر یک پزشک انجام شود و استفاده خودسرانه هر کدام در تأثیر هر دو دارو مشکل ایجاد می کند. باید دکتر معالج از همه دارو های مصرفی بیمار باخبر باشد. برخی از دارو ها به تنهایی برای بیمار مفید هستند ولی مصرف با هم موجب عوارض جانبی شدید و خطرناک می شوند. برخی مواد، مثل الکل و یا مواد مخدر، ممکن است اثر داروهای ضد افسردگی را کاهش دهد و باید از آنان اجتناب شود.
با وجود امنیت نسبی و محبوبیت SSRI ها و دیگر داروهای ضد افسردگی، برخی از مطالعات نشان داده اند که آنها ممکن است اثرات ناخواسته در برخی از افراد، به خصوص نوجوانان و جوانان داشته باشند. بر اساس بررسی کامل FDA و مطالعات بالینی منتشر شده و نشده، از داروهای ضد افسردگی بر کودکان و نوجوانان به نتایجی رسیدند.
در سال 2005، FDA دستور داد تا برچسب هشدار دهنده در مورد پتانسیل افزایش خطر ابتلا به فکر یا اقدام به خودکشی در کودکان و نوجوانان بر روی تمام داروهای ضد افسردگی زده شود، و در سال 2007، FDA پیشنهاد کرد که سازندگان تمام داروهای ضد افسردگی هشدار جدی تری دال بر مواد مخدر بودن آن نیز اضافه کردند.
بدین ترتیب باید در مورد هر داروی ضد افسردگی و عوارض و مشکلاتش از پزشک معالج سوال شود تا در صورت بروز هر مشکلی سریع تر با پزشک تماس بگیرید.
اثرات جانبی داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی ممکن است عوارض جانبی موقتی در برخی از افراد داشته باشند. به طور معمول این آزار دهنده است، اما جدی نیست. با این حال، هر گونه بیمار با هر گونه واکنش غیر معمول و یا عوارض جانبی باید با دکتر خود تماس گیرد. عوارض جانبی شایع ترین داروهای ضدافسردگی سه حلقه، و راه هایی برای مقابله با آنها، عبارتند از:
- خشکی دهان، نوشیدن جرعه از آب، جویدن آدامس بدون قند کمی کمک می کند.
- ایجاد یبوست که با مصرف سبوس، آلو، میوه و سبزیجات مشکل حل خواهد شد.
- مشکلات تخلیه مثانه: درد در تخلیه ادرار و یا تخلیه ادرار به سختی انجام شود. باید به پزشک اطلاع دهید.
- مشکلات جنسی ، عملکرد جنسی تغییر می کند. اگر نگران کننده است، با دکتر صحبت کنید.
- مشکلات در چشم و معمولا ًعینک جدید ضروری است.
- سرگیجه هنگام برخواستن از تخت یا صندلی. باید حرکات آرام انجام شود.
- احساس خواب آلودگی و کسلی در طول روز. که زود گذر است. باید از رانندگی بپرهیزد.
عوارض جانبی شایع ترین مرتبط با SSRI ها و SNRI ها عبارتند از:
- سردرد، این معمولاً از بین می رود.
- تهوع ، موقتی است ولی با مصرف هر دوز کمی این احساس باقی می ماند.
- عصبیت و بی خوابی (مشکل به خواب رفتن یا بیدار شدن در طول شب) در طول چند هفته اول رخ می دهد؛ کاهش دوز یا زمان معمولاً این مشکل را حل می کند.
- تحریک (احساس وحشت زده و عصبی) بیش از یکبار باید به پزشک معالج اطلاع دهید.
- مشکلات جنسی ، اگر مشکل مزمن یا نگران کننده است، با دکتر مشورت کنید.
درمان گیاهی افسرگی
در چند سال گذشته، علاقه زیادی در استفاده از درمان گیاهی در درمان افسردگی و اضطراب وجود داشته است. مخمر سنت جان (گل راعی)، یک گیاه به طور گسترده در درمان افسردگی خفیف تا متوسط استفاده می شود.
با توجه به علاقه گسترده به این گیاه، موسسه ملی بهداشت (NIH) مطالعات سه ساله ای بر روی آن انجام داده است که طی آن ، 336 نفر مبتلا به افسردگی اساسی با شدت متوسط و با انتخاب تصادفی این گیاه را مصرف کردند. یک سوم از بیماران یک دوز یکنواخت از مخمر سنت جان را دریافت کرد.
یک سوم دیگر، سرترالین، یک مهار کننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) که معمولاً برای افسردگی تجویز می شود، وگروه سوم ، یک دارونما ( یک قرص که بیماران خیال می کنند دارو است اما هیچ مواد تشکیل دهنده دارویی ندارد) تجویز کردند. در این آزمایش نشان داد که مخمر سنت جان، مؤثرتر از دارونما در درمان افسردگی اساسی بود.
در اواخر سال 2008 در آلمان مطالعاتی بر مخمر سنت جان در درمان افسردگی خفیف یا جزئی انجام شد. نتایج آنها نشان داد که داروی گیاهی موثر بوده و شرکت کنندگان اثرات جانبی کمتری را تجربه کردند. با این حال محققان برخی از هشدارهای در مورد یافته های خود را صادر کرد. اول، مخمر سنت جان که در بازار موجود است، با آنچه آزمایش شده متفاوت است . دوم، مصرف سنت جان در کنار دارو های دیگر اثر بخشی دارو را از بین می برد.
در فوریه سال 2000، اداره غذا و داروی بهداشت اطلاعیه عمومی صادر کرد و طی آن بیان داشت که مخمر سنت جان به نظر می رسد با داروهای خاصی تداخل دارد. از جمله دارو های بیماری هایی مانند ایدز، بیماری های قلبی، افسردگی، تشنج، برخی سرطانها و رد پیوند اعضا ، همچنین شاخ و برگ گیاهان نیز ممکن است با اثر قرص های ضد بارداری تداخل داشته باشد. با وجود این تداخلات بیماران باید با پزشک خود قبل از مصرف هر مکمل گیاهی مشورت کنند.
درمان افسردگی با روان درمانی
بسیاری از اشکال روان درمانی، از جمله برخی کوتاه مدت (10- تا 20 هفته) و درمان های طولانی تر، بسته به نیازهای فردی انجام می شود.
دو نوع اصلی از روان درمانی شناختی رفتاری (CBT) و درمان فردی (IPT) در درمان افسردگی موثر است. روان درمانی شناختی رفتاری (CBT) با آموزش راه های جدید تفکر و رفتار کمک می کند تا مبتلایان نگرش منفی خود را تغییر دهند. درمان فردی (IPT) کمک می کند تا بیمارانی که در روابط شخصی و کار دچار مشکل بودند، بهبود یابند.
برای بیماران مبتلا به اختلال افسردگی خفیف تا متوسط ، روان درمانی می تواند بهترین گزینه درمانی باشد.
با این حال، برای افسردگی ماژور ، روان درمانی تا حدودی مفید است. مطالعات نشان داده اند که برای نوجوانان، ترکیبی از داروها و روان درمانی ممکن است موثر ترین روش برای درمان افسردگی اساسی، و کاهش احتمال بازگشت است. به طور مشابه، یک بررسی در میان افراد افسرده مسن نشان داده که اگر درمان ترکیبی دارو و درمان فردی (IPT) به مدت معین حداقل دو سال انچام شود، افسردگی کاهش می یابد.
الکتروشوک (ECT) نیز مفید است، به خصوص برای افرادی که افسردگی شدید و یا اقدام به خودکشی داشته اند یا برای کسانی که به هیچ یک از درمان های ضد افسردگی پاسخ مثبت ندادند.
در سال های اخیر، روش ECT بسیار بهبود یافته است. قبل از درمان، بیمارتحت بیهوشی کوتاه مدت قرار می گیرد، و برای ارائه تکانه های الکتریکی، الکترودها در مکان های دقیق بر روی سر قرار داده می شوند. تحریک کوتاه مدت (حدود 30 ثانیه) باعث تشنج در مغز می شود. فرد دریافت ECT ناآگاهانه محرک های الکتریکی را تجربه می کند. برای درمان کامل بیمار، چند جلسه ECT، به طور معمول سه بار در هفته مورد نیاز است. این درمان حتماً با هماهنگی بیمار و خانواده او باید انجام شود.
چگونه فرد افسرده به خود کمک کند
اختلالات افسردگی باعث می شود که فرد احساس خستگی، بی ارزش، درمانده و نا امیدی نکند. فرد افسرده افکار و احساسات منفی دارد. این مهم است که فرد مبتلا بداند که این دیدگاه منفی بخشی از بیماری اوست و واقعیت چیز دیگری است.
برای کمک به خود می تواند :
- اهداف واقع بینانه تعیین کنید و کمی قبول مسئولیت کنید.
- تعیین مجموعه ای از اولویت ها ، و انجام کارهایی که قادر به انجام آن هستید.
- سعی کنید با افراد دیگر ارتباط داشته باشید و به دیگران اعتماد کنید. معمولا بهتر از تنها بودن است.
- شرکت در فعالیت های که ممکن است به شما احساس بهتری دهد.
- ورزش خفیف، دیدن یک فیلم و یا مسابقات فوتبال یا شرکت در مراسم مذهبی، اجتماعی یا فعالیت هایی که ممکن است کمک کند.
- انتظار داشته باشید به تدریج، نه بلافاصله در خلق و خوی تان تغییر ایجاد شود.
- به تعویق انداختن تصمیمات مهم مانند : تغییر شغل، ازدواج یا طلاق و … تا زمانی که افسردگی بر طرف شود.
- به یاد داشته باشید، تفکر مثبت جایگزین تفکر منفی می شود و احساسات منفی بخشی از افسردگی هستند که طی درمان ازبین خواهد رفت.
- اجازه دهید خانواده و دوستان به شما کمک کند.
چگونه خانواده و دوستان می توانند به فرد افسرده کمک کنند
مهم ترین چیزی که خانواده و دوستان می توانند برای فرد افسرده انجام دهند این است که برای درمان مناسب او اقدام نمایند. در طول درمان نیزاو را تشویق به ماندن در درمان کنید و در صورت عدم پاسخ پس از شش تا هشت هفته حتماً از او بخواهید از سایر درمان ها استفاده کند.
دومین چیز مهم این است که حمایت عاطفی نمایید. این شامل درک، صبر، محبت و تشویق می شود. تعامل با فرد افسرده گفتگو و گوش دادن با دقت به حرف آنان مهم است. اما باید توجه داشت که همیشه به فرد افسرده امیدواری دهید. اظهارات در مورد خودکشی را به درمانگر فرد افسرده بدهید. از فرد افسرده دعوت کنید تا با هم به پیاده روی، گردش، دیدن فیلم و فعالیت های دیگر بروید.
15 thoughts on “افسردگی چیست؟”
Comments are closed.